Mogelijke manieren om een beschikbare Belastingdienst contact te krijgen?

Wil je een Belastingdienst contact vinden? In dit artikel vind je alle manieren om te Belastingdienst bellen, feedback te krijgen via hun contactformulier, administratief Belastingdienst telefoonnummer, persoonlijke omgeving, gratis Belastingdienst nummer, sociale media en ga zo maar door. Jij komt te weten wat Belastingdienst doet, hoe je een baan kunt vinden, wat de beoordeling van het bedrijf is en nog veel meer.

Wat is Belastingdienst?

De Belastingdienst is de overheidsinstantie in Nederland die verantwoordelijk is voor het innen van belastingen en het uitvoeren van diverse fiscale taken. Het is een onderdeel van het Ministerie van Financiën. De Belastingdienst houdt toezicht op de naleving van belastingwetten en regels, int belastingen en heffingen, en verstrekt informatie en ondersteuning aan belastingplichtigen.
De belangrijkste taken van de Belastingdienst omvatten onder andere:
Het innen van belastingen: De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het innen van belastingen zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw), loonbelasting, en accijnzen.
Het verstrekken van toeslagen: De Belastingdienst verstrekt diverse toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget, aan mensen met een lager inkomen om hen te ondersteunen bij het betalen van kosten.
Het handhaven van belastingwetgeving: De Belastingdienst ziet toe op de naleving van belastingwetten en regels. Ze voeren controles uit op belastingaangiften en nemen maatregelen tegen belastingontduiking en fraude.
Het verstrekken van informatie en ondersteuning: De Belastingdienst biedt informatie, formulieren en tools om belastingplichtigen te helpen bij het correct invullen van hun belastingaangiften. Ze beantwoorden ook vragen en bieden ondersteuning bij belastinggerelateerde zaken.
Het Nederlandse belastingstelsel is complex, en de Belastingdienst speelt een cruciale rol bij het waarborgen van een eerlijke en efficiënte belastingheffing in het land.

Om welek redenen zoekt men contact Belastingdienst?

Er zijn veel zaken die belangrijk zijn en daarom is het meestal nodig om Belastingdienst contact op te nemen. Het is erg belangrijk om antwoorden te vinden op vragen als:

 • Hoe kan ik snel Belastingdienst bellen?
 • Wat is het gratis Belastingdienst telefoonnummer?
 • Met welk Belastingdienst nummer kan ik zakelijke problemen oplossen?
 • Wat zijn de werktijden van de Belastingdienst?
 • Wat is de beste tijd om de Belastingdienst te bellen?
 • Kan ik een mail sturen naar de Belastingdienst?
 • Hoe in te loggen op Mijn Belastingdienst zakelijk?
 • Met welke telefoon Belastingdienst kan ik inkomsten declareren?

Hoe kom ik in contact met de Belastingdienst?

Hier vindt u belangrijke Belastingdienst contact informatie, die u kunt gebruiken om de klantenservice te bellen:
U kunt Belastingdienst bellen via de lijn voor inwoners: 0800-0543 (gratis) voor vragen over belastingen en toeslagen in Nederland.
Belastingdienst telefoonnummer voor niet-ingezetenen voor vragen over belastingen en toeslagen in Nederland: +31555385385 voor vragen van particulieren en bedrijven die buiten Nederland zijn gevestigd, maar in Nederland belastingplichtig zijn.
Belastingdienst nummer voor Auto’s: 0800-0749 (gratis) voor vragen over invoer en belastingen voor je auto of motor.
Douane Infolijn: 0800-0143 (gratis) voor vragen over Douanezaken.
Telefoonnummer Belastingdienst om te bellen met het team Grensoverschrijdende Werkgelegenheid en Ondernemen (GWO): +318000241212 (gratis) voor vragen over belasting in Nederland, België of Duitsland in grensoverschrijdende situaties.
Belastingdienst zakelijk contact nummer 0800-0443 (gratis) voor vragen over bedrijfsbelastingen, BTW, loonheffingen, etc.
U kunt de online contactformulieren gebruiken om een vraag te stellen of feedback te geven aan de Belastingdienst. U moet uw naam, e-mailadres, onderwerp en bericht invullen. U kunt eventueel ook een bestand bijvoegen.
In heel Nederland zijn Belastingdienstkantoren waar u persoonlijk langs kunt gaan. U moet van tevoren een afspraak maken door te bellen met de Belastingtelefoon op 0800-0543 (gratis). U vindt de adressen van de kantoren hier. U kunt een officieel verzoek sturen naar dit adres Belastingdienst: Kloosterweg 22, Postbus 2865, 6401 DJ Heerlen, Nederland.

Belastingdienst bellen 0800 – 0543*
Maandag 8:00 – 20:00
Dinsdag 8:00 – 20:00
Woensdag 8:00 – 20:00
Donderdag 8:00 – 20:00
Vrijdag 8:00 – 17:00
Zaterdag
Zondag
Belastingdienst contactformulieren Link
Belastingdienst website Link
Post adres Belastingdienst Kloosterweg 22, PO Box 2865 6401, DJ Heerlen, The Netherlands

Gratis*

Wat publiceert de Belastingdienst op haar social media accounts?

De Belastingdienst publiceert verschillende soorten informatie op haar social media-accounts, afhankelijk van het doel en de doelgroep van elk account:
Op Facebook kun je vragen stellen over inkomstenbelasting, toeslagen of algemene zaken. Jij vindt er ook tips en achtergrondinformatie over belastingen en toeslagen.
Op Twitter kun je ook vragen stellen over verschillende onderwerpen, zoals ondernemen, starten of stoppen van een bedrijf of werken bij de Belastingdienst. Ook kun je het laatste nieuws en updates over de Belastingdienst volgen.
Op LinkedIn kom je meer te weten over de organisatie, cultuur en carrièremogelijkheden bij de Belastingdienst. Ook kun je vacatures en evenementen bekijken en in contact komen met medewerkers.
Op YouTube kun je filmpjes bekijken over verschillende onderwerpen, zoals belastingaangifte doen, een uitkering aanvragen, ondernemen of werken bij de Belastingdienst. Jij kunt ook instructievideo’s en animaties vinden om u te helpen met jouw belastingzaken.

Belastingdienst Facebook

Belastingdienst Twitter

Belastingdienst Instagram

Belastingdienst LinkedIn

Belastingdienst YouTube

Hoe werkt de Belastingdienst?

De Belastingdienst is de overheidsinstantie die belastingen en sociale premies heft en int. Belastingplichtigen kunnen hun inkomen aangeven bij de Belastingdienst via Mijn Belastingdienst, een persoonlijke pagina waar ze ook andere belastingzaken kunnen regelen. De Belastingdienst levert ook andere diensten, zoals:

 • Toeslagen: een bijdrage in de kosten van huur, zorg, kinderopvang of kinderen. Belastingplichtigen kunnen toeslagen aanvragen, wijzigen of stopzetten via Mijn toeslagen, een aparte persoonlijke pagina.
 • Douane: de dienst die toezicht houdt op de in- en uitvoer van goederen en de heffing van invoerrechten en accijnzen. De Douane heeft een eigen website waar belastingplichtigen informatie kunnen vinden over reizen, zakendoen en internetbestellingen.
 • FIOD: de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst die fraude, witwassen en terrorismefinanciering bestrijdt. Ook de FIOD heeft een eigen website waar belastingplichtigen meer kunnen lezen over de activiteiten en resultaten van de dienst.

‘Mijn belastingdienst toeslagen’ is de persoonlijke pagina waar belastingplichtigen hun toeslagen kunnen regelen. Daar kunnen ze onder andere zien hoeveel toeslag ze krijgen, hun gegevens wijzigen of een nieuwe toeslag aanvragen.
De ‘Mijn belastingdienst berichtenbox’ is onderdeel van je persoonlijke Belastingdienst omgeving waar belastingplichtigen digitale berichten van de Belastingdienst kunnen ontvangen en opslaan. Ze kunnen er bijvoorbeeld hun aanslagbiljet, voorlopige aanslag of toeslagbeschikking bekijken. Om gebruik te maken van de Berichtenbox moet een belastingplichtige eerst inloggen in de klantomgeving van de Belastingdienst met zijn DigiD en vervolgens naar ‘Berichtenbox’ gaan.  mijn belastingdienst inloggen

Hoe werkt de persoonlijke ruimte van de Belastingdienst?

Om Mijn Belastingdienst inloggen te kunnen, heb je een DigiD nodig. Dit is een digitale identiteit waarmee je toegang hebt tot online diensten van de Nederlandse overheid. U kunt een DigiD aanvragen op de website van de Belastingdienst. Zodra je een DigiD hebt, kun je naar je persoonlijke Belastingdienst-deelpagina gaan en klikken op ‘Inloggen op Mijn Belastingdienst’. Daarna kunt u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en de instructies volgen.
Om de Mijn Belastingdienst zakelijk te kunnen gebruiken, heb je een account nodig. Dit is een digitale identiteit voor bedrijven waarmee je toegang hebt tot online diensten van de Nederlandse overheid. Je kunt je zakelijke account invoeren op deze pagina. Zodra je een account hebt, kun je naar de bedrijfspagina van de Belastingdienst gaan en klikken op ‘Inloggen’. Vervolgens kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen en de instructies volgen.

Om Mijn Belastingdienst particulieren inloggen met DIGid, moet je naar de Mijn Toeslagen website gaan en klikken op ‘Inloggen op Mijn Toeslagen. Vervolgens kunt u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en de instructies volgen. Mijn Toeslagen is een aparte persoonlijke pagina waar je je toeslagen voor huur, zorg, kinderopvang of kinderen kunt aanvragen, wijzigen of stopzetten.  mijn belastingdienst toeslagen

Hoe kan ik nieuws van de Belastingdienst ontvangen of me inschrijven voor de nieuwsbrief?

Jij kunt gewoon naar beneden scrollen op de startpagina van Belastingdienst Nederland en onderaan de pagina een groot blok met de naam “Nieuws” zien. Zo kun je actuele informatie, acties en andere tips van de Belastingdienst op de agenda zien staan.  belastingdienst bellen

 

Waar kan ik de vacature Belastingdienst vinden?

Voor vacatures bij de Belastingdienst kun je terecht op de website Werken bij de Belastingdienst. Daar kun je vacatures zoeken op vakgebied, zoals accountancy, data-analyse, douane, FIOD, belastingen, ICT of toeslagen. Je kunt ook filteren op locatie, opleidingsniveau of dienstverband. Je kunt ook een job alert aanmaken om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures die aansluiten bij jouw profiel. Op de website kun je ook meer lezen over de organisatie, cultuur en carrièremogelijkheden bij de Belastingdienst. Je kunt ook evenementen en nieuwsartikelen bekijken en contact opnemen met recruiters als je vragen hebt.

Waar kan ik de kantooradressen van de Belastingdienst vinden?

De kantooradressen van de Belastingdienst vinden:

Adres Inland Revenues
Belastingdienst/Afdeling Internationale Vraagstukken
Kloosterweg 22
Postbus 2865
6401 DJ Heerlen
Nederland

Adres Douane
Douane
Postbus 3070
6401DN Heerlen
Nederland

Kloosterweg 22 Postbus 2865 6401 DJ Heerlen Nederland

Douane Postbus 3070 6401DN Heerlen Nederland

Veelgestelde vragen Belastingdienst

Je kunt het tabblad “Contact op maat” volgen en deze tool gebruiken om de FAQ’s van de belastingservice in de vervolgkeuzelijst te bekijken, zoals:

 • Wanneer kan ik een regelmatige betaling van mijn toeslag verwachten?
 • Is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken voor het terugbetalen van mijn toeslag in plaats van een bedrag ineens?
 • Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn belastingaangifte?
 • Wat is de procedure voor het aanvragen van een inkomensverklaring?
 • Ik heb mijn belastingaanslag ontvangen, maar wanneer krijg ik de bijbehorende teruggaaf?
 • Ik heb een betalingsachterstand; wat moet ik nu doen?
 • Ik ben niet in staat om aan mijn belastingverplichtingen te voldoen; welke stappen moet ik nemen?
 • Wat is het maximumbedrag voor belastingvrije schenkingen?
 • Zijn er bepalingen voor belastingvrije schenkingen specifiek voor eigen woningen?
 • Wat is de belastingvrije grens voor schenkingen aan mijn kind dit jaar?
 • Moet ik aangifte doen van schenkingsrecht?

Je vindt alle antwoorden op deze vragen op deze pagina.

Hoe lang duurt het voordat je belastingaangifte terug krijgt?

Volgens de Belastingdienst krijg je uiterlijk 1 juli bericht van de Belastingdienst of je een teruggaaf krijgt als je jouw aangifte vóór 1 april hebt ingediend. Als dit het geval is, wordt de teruggaaf doorgaans binnen vijf werkdagen betaald. Voorwaarde is dat je het juiste rekeningnummer aan de Belastingdienst hebt doorgegeven. De Belastingdienst streeft er altijd naar om de belastingteruggaaf binnen drie maanden na ontvangst van de aangifte op jouw rekening te storten.

Hoe inloggen bij Belastingdienst zonder mobiele telefoon?

Om in te loggen bij Belastingdienst Nederland heb je een DigiD nodig. Dit is een persoonlijke inlogcode waarmee je veilig kunt inloggen op Mijn Belastingdienst. Jij kunt op drie manieren inloggen met DigiD:

 • Met de DigiD-app. Dat is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Jij hoeft geen wachtwoord te volgen. Alleen een pincode die je zelf kiest.
  Met jouw gebruikersnaam en wachtwoord en sms-verificatie. Jij moet eerst de SMS-check activeren voordat je deze kunt gebruiken.
 • Met jouw identiteitskaart. Jij logt in met een persoonlijke pincode, de DigiD app en jouw identiteitsbewijs. Dit kan alleen met een identiteitskaart uitgegeven na 13 maart 2021.

Als je nog geen DigiD heeft, kun je deze aanvragen via digid.nl. Woon je buiten Nederland en he je de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden ook DigiD aanvragen.

Hoe zie ik mijn belastingaangifte?

Om jouw aangifte bij Belastingdienst Nederland in te zien, moet je inloggen op Mijn Belastingdienst. Dat kan met jouw DigiD. Daar kun je kiezen voor welk belastingjaar je aangifte wilt doen of inzien. Jij doet jouw aangifte online in vier stappen:
Voorbereiding: pak de juiste informatie en documenten, zoals je jaarrekening, rekeningnummer, etc.
Open de aangifte: log in op Mijn Belastingdienst met uw DigiD en kies ‘Inkomstenbelasting’ en vervolgens het belastingjaar dat je wilt zien.
Controleren: controleer de gegevens die de Belastingdienst voor je hebt ingevuld en vul aan of corrigeer wat ontbreekt of onjuist is.
Ondertekenen: als je de verklaring volledig hebt ingevuld, ondertekent je met jouw DigiD en klik je op ‘Verzenden’. Jij bent klaar wanneer je de pagina “Ontvangstbevestiging” ziet.

Hoe kom ik in de berichtenbox van de Belastingdienst?

De berichtenbox van de Belastingdienst is een online omgeving waar je belangrijke documenten en informatie kunt versturen en ontvangen. Om toegang te krijgen tot de berichtenbox moet je eerst inloggen op Mijn Belastingdienst. Dat kan met jouw DigiD. Als je nog geen DigiD heeft, kun je deze aanvragen via digid.nl.
Als je bent ingelogd op Mijn Belastingdienst, kun je op de hoofdpagina kiezen voor ‘Berichtenbox’. Daar kun je jouw berichten lezen, beantwoorden of verwijderen. Ook kun je instellen dat je een e-mail ontvangt als er een nieuw bericht voor je klaarstaat.

Andrea Habur

Andrea Habur

Andrea is expert op het gebied van klantenservice en werkt sinds 2017 op dit gebied. Ze houdt zich bezig met de waardering van Nederlandse bedrijven en helpt klanten alle benodigde informatie over het bedrijf te vinden.

 

Please rate Stellar

0 / 3

Your page rank: