Hoe kom ik snel aan KLM contact informatie?

Heeft u de KLM contact gegevens nodig? Hier vindt u hoe u de KLM klantenservice kunt bereiken. U leest hoe u KLM bellen met het dagelijks beschikbare KLM telefonnummer, hoe u ze kunt schrijven via WhatsApp of Facebook massenger, hoe u de KLM chat en openingstijden kunt vinden, hoe u een baan kunt vinden en nog veel meer.

Wat is KLM? Wat doet KLM Nederland?

KLM is de afkorting van Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. KLM biedt vluchten aan naar meer dan 700 bestemmingen wereldwijd. KLM Nederland is het onderdeel van KLM dat verantwoordelijk is voor de Nederlandse markt. KLM Nederland is onder andere verantwoordelijk voor marketing, sales, klantenservice en communicatie voor KLM in Nederland.

Om welke redenen willen klanten de KLM klantenservice bereiken?

Veel klanten hebben altijd problemen met KLM omdat ze contact willen opnemen of meer willen weten over hun diensten:

 • Waar kan ik de telefoonnummer vinden om vluchten te boeken;
 • Welk KLM telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar?
 • Tijdens welke uren kan ik KLM bellen?
 • Hoe kan ik KLM klantenservice bellen om een vlucht te annuleren?
 • Hoe kan ik KLM telefonisch bereiken?
 • Kan ik mailen naar KLM?
 • Hoe gaat KLM om met klachten?
 • Heeft online inchecken zin als u ruimbagage hebt?

Hoe neem ik met KLM contact op via de klantenservice?

Hier vindt u alle beschikbare KLM contact gegevens. Als u wilt KLM bellen, gebruikt u dit KLM telefoonnummer +31 20 47 47 747. Dit KLM contact nummer beantwoordt 24/7 in het Engels en van maandag tot en met zondag van 07:00 – 22:00 in het Nederlands. U kunt het telefoonnummer KLM ook bellen of schrijven voor Whatsapp, als u deze link volgt en het contact toevoegt. U kunt de KLM chat op deze pagina. U hoeft alleen uw volledige naam, uw vraag, vluchtnummer en boekingscode op te geven om een goed antwoord te krijgen. Alsu uw geld terug wilt voor de ticketkosten, de extra opties of de reischeque, kunt u dit contactformulier gebruiken. Voer gewoon uw boekingscode en achternaam in om te zien hoe het met uw aanvraag staat.

KLM Telefoonnummer 31204747747
Maandag 07:00 – 22:00
Dinsdag 07:00 – 22:00
Woensdag 07:00 – 22:00
Donderdag 07:00 – 22:00
Vrijdag 07:00 – 22:00
Zaterdag 07:00 – 22:00
Zondag 07:00 – 22:00
KLM website link
KLM contactformulier link
KLM Chat link
KLM Post Adres Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen, Nederland

* De Nederlandse lokale telefoontarieven zijn van toepassing.

Wat publiceert KLM op haar social media pagina?

KLM is actief aanwezig op verschillende social media platformen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en YouTube. KLM biedt daar informatie, inspiratie, acties en klantenservicecontacten of feedback. Op deze pagina’s komt u meer te weten over de producten, diensten, bestemmingen, duurzaamheid, innovatie en meer van KLM.

KLM Facebook

KLM Twitter

KLM Instagram

KLM LinkedIn

KLM YouTube

Hoe boek ik bij KLM?

KLM Nederland biedt u de mogelijkheid om vluchten te boeken naar meer dan 500 bestemmingen wereldwijd, met een ruime keuze aan tarieven, stoelen, extra opties en bagage. U kunt ook profiteren van KLM Holidays, een service waarmee u uw vlucht en hotel samen kunt boeken voor een betaalbare prijs. KLM aanbiedingen met actuele prijzen vindt u op de hoofdpagina van de website van het bedrijf. U kunt ook gebruikmaken van KLM Mijn Reis, een online platform waar u uw reisgegevens kunt beheren, online kunt inchecken, uw instapkaart kunt downloaden en meer.

Om KLM tickets te boeken, volgt u de KLM website en voert u uw vertrek- en bestemmingsluchthaven, reisdata, aantal passagiers en eventuele kortingscode in. Klik op “”Zoek vluchten””. Kies uit de beschikbare opties de vlucht die het beste bij u past. U kunt ook de prijskalender raadplegen om de goedkoopste data te vinden.
Selecteer je type ticket: Light, Standard of Flex. U kunt ook extra opties toevoegen, zoals stoelselectie, extra bagage of CO2-compensatie.
Vul uw persoonlijke gegevens en contactgegevens in. U kunt ook uw Flying Blue-nummer invoeren als u lid bent van KLM’s loyaliteitsprogramma.
Kies uw betaalwijze en rond uw boeking af. U ontvangt een bevestigingsmail met uw boekingscode en e-ticketnummer.
KLM mijn reis is een handige manier om uw reis te beheren. U kunt inloggen met uw boekingscode en achternaam op https://www.klm.nl/mytrip/. Daar kunt u:

 • Uw vluchtgegevens bekijken en wijzigen
 • Online inchecken vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek
 • Uw instapkaart downloaden of afdrukken
 • Extra opties toevoegen of wijzigen
 • Uw reis annuleren of omboeken
 • Uw contactgegevens bijwerken
 • Claim uw Flying Blue Miles

KLM Nederland biedt regelmatig kortingen en acties aan voor haar klanten. U kunt op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen door u aan te melden voor de nieuwsbrief of door KLM te volgen op social media. Als u een KLM kortingscode hebt ontvangen, kunt u deze inwisselen door deze in te vullen in het veld “”Heeft u een kortingscode?”” op de homepage voordat u op “”Zoek vluchten”” klikt. De KLM korting wordt dan automatisch van de prijs van uw ticket afgetrokken.

De KLM check in procedure is eenvoudig en snel. U kunt online inchecken via KLM Mijn Reis of via de KLM-app op uw smartphone of tablet. U kunt ook gebruikmaken van de selfservicekiosken of de balies op de luchthaven. Zorg dat u ruim op tijd bent voor uw vlucht en dat u alle benodigde reisdocumenten bij u hebt.

KLM Nederland accepteert verschillende betaalmethoden voor het boeken van tickets, zoals creditcards, iDEAL, PayPal, bankoverschrijving en Klarna. De beschikbare betaalmethoden kunnen variëren afhankelijk van het land waar u boekt, het moment van boeken en het bedrag van de transactie. U kunt de betaalmethoden bekijken tijdens het boekingsproces. Als u uw reis wilt annuleren of omboeken, kunt u dit doen via KLM Mijn Reis of door contact op te nemen met het KLM Contact Centre. Afhankelijk van het type ticket dat u hebt gekozen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van uw vlucht. Als u recht hebt op restitutie, stort KLM Nederland het geld terug op het oorspronkelijke betaalmiddel dat u hebt gebruikt.

klm klantenservice

Hoe werkt Mijn KLM?

Mijn KLM is een online platform waar u uw reisgegevens kunt beheren, online kunt inchecken, uw instapkaart kunt downloaden en meer. U kunt inloggen met uw boekingscode en achternaam op https://www.klm.nl/mytrip/ of https://login.klm.com/login/otp als u in het Engels wilt communiceren.
De KLM app is een handige applicatie voor uw smartphone of tablet waarmee u toegang hebt tot Mijn KLM en andere functies zoals vluchtstatus, vluchtschema, Flying Blue Miles en meer. U kunt de KLM-app vinden en downloaden in de App Store of Google Play Store, afhankelijk van uw apparaat.

klm telefoonnummer

Hoe meld ik me aan voor de KLM nieuwsbrief?

Door deel te nemen aan de nieuwsbrieven van KLM blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste aanbiedingen van het bedrijf. U kunt de onderwerpen selecteren die u het meest interesseren. Het enige wat u hoeft te doen, is uw naam, e-mailadres en enkele persoonlijke gegevens opgeven. Je kunt je ook op elk gewenst moment weer afmelden.

klm bellen

 

Waar vind ik een vacature KLM?

Als je op zoek bent naar een vacature bij KLM, kun je terecht op de corporate website van KLM. Daar vind je alle actuele vacatures voor verschillende functies en afdelingen binnen KLM, zoals vliegend personeel, grondpersoneel, techniek, IT, financiën en meer. Je kunt zoeken op trefwoord, locatie of categorie om de vacature te vinden die bij je past. Ook kun je een job alert aanmaken om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures die passen bij jouw profiel.

KLM kantoren in Nederland

KLM heeft meerdere vestigingen in Nederland, waaronder het hoofdkantoor, contactcenter en ticketoffices:

 • KLM Hoofdkantoor: Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen. Telefoon: +31 (0)20 – 649 9123. Geen openingstijden of link aanwezig.
 • KLM Contact Center: Voor vragen, opmerkingen en klachten over KLM kunt u per telefoon, e-mail, chat of social media contact opnemen met het KLM Contact Center. De contactgegevens en openingstijden vindt u op https://www.klm.nl/contact.
 • KLM Ticket Offices op luchthavens.
 

Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen, Nederland.

Wat zijn de veelgestelde vragen van KLM?

Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen over KLM Nederland:

 • Hoe kan ik mijn vluchtboeking wijzigen of annuleren?
 • Wat zijn de huidige reisbeperkingen en -voorwaarden in verband met COVID-19?
 • Hoe kan ik online of op de luchthaven inchecken?
 • Hoeveel bagage mag ik meenemen aan boord en wat zijn de tarieven voor overbagage?
 • Wat zijn de opties voor speciale maaltijden, stoelen en diensten aan boord?
 • Hoe kan ik Flying Blue miles verdienen en inwisselen bij KLM en haar partners?
 • Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice KLM of een klacht indienen?
 • Wat zijn de voorwaarden voor KLM vouchers en restitutie?
 • Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens en voorkeuren bij KLM beheren?
 • Wat zijn de voordelen van deelname aan het KLM Corporate Program?

Je vindt alle antwoorden op deze vragen op deze pagina

Hoe lang van te voren inchecken KLM?

Volgens het incheckbeleid van KLM kunnen passagiers voor de meeste vluchten vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken. Als u op de luchthaven wilt inchecken, is het raadzaam om 2 tot 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Check-in balies en bagage drop-off punten openen om 04:30 voor alle vluchten. Voor intercontinentale vluchten wordt meestal aanbevolen om minimaal 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. Het is echter belangrijk om altijd de specifieke richtlijnen van KLM en de betreffende luchthaven te raadplegen, aangezien de inchecktijden kunnen variëren afhankelijk van de bestemming, het type vlucht en het tijdstip van de dag. Daarnaast kunt u online of via de KLM app inchecken, wat u tijd bespaart op de luchthaven. Check dus goed de laatste informatie van KLM en je vluchtschema voor de specifieke inchecktijden.

Is het verplicht om online in te checken?

Nee, online inchecken bij KLM is niet altijd verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. KLM biedt passagiers de mogelijkheid om online in te checken via de KLM website of de KLM app, wat het inchecken op de luchthaven kan versnellen en tijd kan besparen. Online inchecken gaat meestal 30 uur voor vertrek open voor Europese vluchten en 24 uur voor vertrek voor intercontinentale vluchten. Hier kunt u uw stoel selecteren, instapkaarten downloaden en eventuele bagagegegevens doorgeven. Nadat u online bent ingecheckt, kunt u uw instapkaarten uitprinten of op uw smartphone laten zien. Als u ervoor kiest om niet online in te checken, kunt u op de luchthaven alsnog inchecken bij de incheckbalies van KLM. Het inchecken op de luchthaven kan echter langer duren, vooral tijdens drukke periodes. Toch is het aan te raden om ruim op tijd op de luchthaven te zijn, ook als je niet online hebt ingecheckt.

Hoe check je online in bij KLM?

Online inchecken bij KLM is eenvoudig. U kunt op de volgende manieren online inchecken:

 • Via de KLM website: ga naar https://www.klm.nl/check-in en voer uw ticketnummer of boekingscode, achternaam en vluchtnummer in. U kunt uw instapkaart printen of naar uw smartphone of tablet sturen.
 • Via de KLM app: download de app op uw smartphone of tablet en log in met uw Flying Blue account of boekingscode. U kunt uw instapkaart opslaan op uw apparaat of toevoegen aan uw Apple Wallet.

Online inchecken bij KLM kan vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek.

Hoe zwaar mag handbagage zijn KLM?

Bij KLM mag je als handbagage mee: één tas of trolley + 1 accessoire (laptop, handtas) met een gezamenlijk gewicht van maximaal 12 kg. Het grote stuk handbagage mag 55 x 35 x 25 cm groot zijn en maximaal 40 x 30 x 15 cm voor 1 accessoire, als je in Economy class reist. Als u Business Class vliegt, mag u twee stuks handbagage meenemen, elk stuk niet groter dan 55 x 35 x 25 cm, 1 accessoirestuk van maximaal 40 x 30 x 15 cm en met een totaalgewicht van niet meer dan 18 kg.

Waar vind je de KLM Nederland rating?

Als u de KLM beoordeling wilt controleren en wilt lezen wat klanten van het bedrijf vinden, opmerkingen en hoe zij hun ervaring delen, dan is Tripadvisor de beste manier om dat te doen. Daar kunt u de informatie bekijken over het kantoor van KLM Nederland, de activiteiten en de beoordeling ervan bekijken.

Andrea Habur

Andrea Habur

Andrea is expert op het gebied van klantenservice en werkt sinds 2017 op dit gebied. Ze houdt zich bezig met de waardering van Nederlandse bedrijven en helpt klanten alle benodigde informatie over het bedrijf te vinden.

 

Please rate Stellar

0 / 3

Your page rank: