Hoe vind ik snel het RDW contact?

Wil je RDW contact? Dan ben je op de goede weg. Als je snel de weg naar RDW bellen wilt vinden, vind je in dit artikel alle mogelijke manieren om met de RDW klantenservice te communiceren, waaronder: RDW telefoonnummer, e-mail, social media messengers, live chat, communicatie binnen je persoonlijke account en nog veel meer. We geven je ook graag de mogelijkheid om online een baan bij de RDW te vinden of het bedrijf en haar diensten te beoordelen.

Wat is RDW NL? Is het RDW van de overheid?

RDW NL is de organisatie die zorgt voor de registratie van motorvoertuigen en rijbewijzen in Nederland. RDW NL is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) van de Nederlandse overheid. De naam RDW is oorspronkelijk afgeleid van de naam Rijksdienst voor het Wegverkeer, maar dat is niet meer de officiële naam.
De taken van de RDW zijn onder andere:

 • het toelaten van motorvoertuigen;
 • controleren van de technische staat van motorvoertuigen;
 • inschrijving van motorvoertuigen;
 • afgifte van documenten zoals rijbewijzen;
 • informatievoorziening.

Waarom is het nodig om een RDW contact te vinden?

Veel gebruikers van de RDW website proberen zo snel mogelijk RDW klantenservice te vinden om antwoord te krijgen op de volgende vragen:

 • Hoe kan ik RDW bellen snel en in de meest geschikte tijd?
 • Wanneer antwoordt RDW telefoonnummer?
 • Wat is het telefoonnummer van de RDW?
 • Hoe lang duurt RDW?
 • Wat kost opnieuw keuren RDW?
 • Heb ik een RDW blokkade?

Alle beschikbare RDW contact informatie

Hier vind je alle mogelijke contactpersonen van de RDW klantenservice:

 • RDW telefoonnummer: Je kunt RDW bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur op 088 – 008 74 47 (particuliere klanten) of 088 – 008 74 77 (zakelijke klanten).
 • Chatlink: Je kunt chatten met de RDW via de chatbot of de livechat op hun website. Het icoontje staat rechtsonder op deze pagina.
 • E-mailadres: Je kunt een e-mail sturen naar de RDW via het online formulier op hun website.
 • Keuringsloketten: Je kunt naar een RDW-keuringsstation of -loket gaan om een voertuig te laten keuren, een document aan te vragen of op te halen, of een kenteken over te schrijven. De adressen en openingstijden van de keuringsstations en balies vind je hier.

Je kunt online een afspraak maken voor een keuring bij een RDW-keuringsstation via DigID of met eHerkenning. U kunt ook een afspraak maken door te bellen naar 088 – 008 74 47 (particulier) of 088 – 008 74 44 (zakelijk).
Je kunt ook een officiële brief sturen naar het adres van het hoofdkantoor van de RDW. Het hoofdkantoor van de RDW is gevestigd in Zoetermeer: Europaweg 205, 2711 ER Zoetermeer. Je kunt het hoofdkantoor bereiken via telefoonnummer 079 – 345 81 11.

RDW Telefoonnummer 088 008 7447 / 088 008 7477 *
Maandag 08:00 – 17:00
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 17:00
Donderdag 08:00 – 17:00
Vrijdag 08:00 – 17:00
Zaterdag
Zondag
RDW website link
RDW contactformulier link
RDW chat link
RDW Post Adres Europaweg 205
2711 ER Zoetermeer

* lokale kosten

Wat publiceert de RDW op haar social media pagina's?

De RDW publiceert verschillende soorten informatie op haar social media kanalen, zoals:
Op haar Facebookpagina deelt de RDW de laatste ontwikkelingen, interessante vacatures, filmpjes en meer over de RDW en mobiliteit in Nederland. U kunt ook vragen stellen of opmerkingen plaatsen via Facebook Messenger.
Op haar LinkedIn-pagina deelt de RDW informatie over de organisatie, diensten, projecten en vacatures van de RDW. Ook kunt u via LinkedIn in contact komen met medewerkers en volgers van de RDW.
De RDW publiceert op haar YouTube-pagina filmpjes over verschillende onderwerpen, zoals het kentekenbewijs, het rijbewijs, de schorsing van een voertuig, de export van een voertuig en de keuring van een voertuig. U kunt ook reacties achterlaten of u abonneren op het YouTube-kanaal van de RDW.

RDW Facebook

RDW YouTube

RDW LinkedIn

Wat staat er op de RDW-pagina?

Op de RDW webpagina vind je informatie over de diensten die RDW Nederland aanbiedt voor particuliere en zakelijke klanten, zoals:

 • Verlengen, omwisselen of vervangen van uw rijbewijs
 • Uw voertuiggegevens raadplegen, schorsen of exporteren
 • Een nieuw kentekenbewijs aanvragen of controleren
 • Een keuringsafspraak maken voor uw voertuig

Voor de RDW kentekencheck kun je gebruik maken van de gratis RDW kentekencheck op de website. Hier kun je het kenteken invoeren en voertuiggegevens opvragen zoals de APK-vervaldatum, kilometerstand, brandstofverbruik en milieugegevens.
Om een nieuw kentekenbewijs aan te vragen bij de RDW moet je eerst inloggen op het dienstenportaal van de RDW met je DigiD of eHerkenning. Vervolgens kiest u voor de optie ‘Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen’ en vult u het formulier in met uw naam, e-mailadres, het kenteken en de tenaamstellingscode. Je betaalt de kosten via iDEAL en je ontvangt een bevestigingsmail met de aanvraaggegevens. Vervolgens ontvang je binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) en een nieuwe tenaamstellingscode per post.
Voor het RDW afspraak maken kun je online een keuringsafspraak inplannen op een locatie, datum en tijdstip naar keuze. Je hebt hiervoor het Nederlandse kenteken of voertuigidentificatienummer (VIN) van het voertuig nodig. U kunt ook een eendagskenteken aanvragen als u geen geldig kenteken heeft voor uw voertuig. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de RDW service.
Om RDW overschrijven moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals:

 • 18 jaar of ouder zijn
 • Een geldig identiteitsbewijs hebben
 • Een tenaamstellingscode en een kentekencard of een overschrijvingsbewijs en een kentekenbewijs hebben
 • Naar een erkend bedrijf of een RDW-balie of kentekenloket gaan

Je kunt een voertuig ook online overschrijven als je een DigiD, de RDW app en een NFC reader op je smartphone hebt. Je kunt dan de stappen in de app volgen om het voertuig over te schrijven. Je ontvangt dan een e-mail met de bevestiging en de nieuwe tenaamstellingscode. De nieuwe eigenaar of houder ontvangt de kentekencard binnen 2 werkdagen per post.

rdw bellen

Hoe krijg ik toegang tot Mijn RDW en hoe werk ik ermee?

U kunt RDW inloggen met een certificaat als particuliere klant. Hiervoor moet je eerst een RDW certificaat aanvragen en installeren op je computer. Hoe je dat doet, lees je hier: RDW certificaat handleiding. Met het RDW-certificaat kunt u inloggen op uw persoonlijke servicegebied.
Om als zakelijke klant met RDW inloggen DigID toegang te krijgen tot het persoonlijke deel van de RDW, moet je eerst een DigiD account aanvragen en activeren. Hoe u dat doet, leest u hier:. Met uw DigiD account kunt u inloggen op uw persoonlijke gegevens.
Via het persoonlijke gedeelte van de RDW kun je een aantal gegevens inzien die de RDW van je heeft geregistreerd, zoals je voertuiggegevens, je rijbewijsgegevens, je schorsingen en je APK herinneringen. Ook kun je online een aantal zaken regelen, zoals het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs, het aanvragen of beëindigen van een schorsing of het aanmelden of overschrijven van een voertuig.
Om de RDW app te downloaden ga je naar de App Store of Google Play. Met de RDW app kun je snel en eenvoudig een kenteken controleren en alle informatie opvragen die je kunt gebruiken bij het kopen, verkopen en bezitten van een voertuig. Je kunt ook een lijst van je favoriete voertuigen samenstellen en een APK herinnering instellen.

mijn rdw

Hoe krijgt u nieuws van de RDW?

Voor nieuws van de RDW kunt u de pagina RDW Nieuws volgen. Hier vindt u nieuwsberichten over diverse onderwerpen die met de RDW te maken hebben, zoals kentekenplaten, rijbewijzen, keuringen, verzekeringen en milieuzones.

rdw telefoonnummer

 

Hoe vind ik RDW vacatures?

Op de RDW-werkpagina staat informatie over werken bij de RDW, de verschillende vakgebieden, de sollicitatieprocedure en de arbeidsvoorwaarden. Ook kun je de vacatures bekijken die op dit moment beschikbaar zijn bij de RDW. Je kunt op de links klikken om naar de volledige functiebeschrijvingen te gaan, meer details te zien en te solliciteren.

Contactgegevens van RDW locaties

Via deze pagina kunt u alle RDW keuringsstations vinden. Dit zijn de stationsnamen met volledige adressen en locaties op de kaart.

 

Waar zit de RDW?

Europaweg 205
2711 ER Zoetermeer

"Europaweg 205 2711 ER Zoetermeer"

Wat zijn veelgestelde vragen van de RDW?

Dit zijn de meest voorkomende RDW-veelgestelde vragen:

 • Ik kan mijn registratiecode niet vinden. Wat is de procedure voor het verkrijgen van een nieuwe?
 • Ik kan mijn volledige registratiebewijs of registratiecode niet vinden. Welke stappen moet ik ondernemen?
 • Is het toegestaan om met een voertuig met een buitenlands kenteken in Nederland te rijden?
 • Ik heb een vraag over de motorrijtuigenbelasting of BPM
 • personenauto’s en motorfietsen). Kan de RDW mij helpen?
 • Mijn APK is verlopen. Welke opties zijn er voor mij?

Antwoorden op deze vragen vindt u op deze pagina.

Is de RDW open op zaterdag?

Het hangt ervan af bij welke RDW-dienst u langs wilt gaan. Het RDW Testcentrum in Lelystad is op werkdagen geopend van 08.00 uur tot 17.30 uur. Indien nodig kunt u uw toetsopdracht of onderzoek ook buiten deze openingstijden of zelfs ‘s nachts uitvoeren. Het RDW-kantoor in Zoetermeer is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. De RDW-keuringsstations hebben verschillende openingstijden, afhankelijk van de locatie en de dag van de week. De openingstijden van het keuringsstation bij u in de buurt vindt u op de website van de RDW https://www.rdw.nl/. Op zaterdag is de RDW gesloten, behalve voor calamiteiten.

Hoe snel wordt RDW bijgewerkt?

De RDW wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste gegevens over voertuigen, kentekenplaten, rijbewijzen en andere zaken. De frequentie van updates is afhankelijk van het type informatie en de bron. Sommige gegevens worden dagelijks bijgewerkt, andere wekelijks of maandelijks.
Een voorbeeld van een dagelijkse update is de RDW Open Data, een verzameling datasets die de RDW beschikbaar stelt voor iedereen die geïnteresseerd is in voertuigdata. U kunt deze datasets downloaden of raadplegen via een API. De RDW Open Data wordt iedere nacht bijgewerkt met de actuele stand van zaken.
Een voorbeeld van een maandelijkse update is het RDW Jaarverslag, een publicatie waarin de RDW rapporteert over haar activiteiten, resultaten en financiën in het afgelopen jaar. Het jaarverslag van de RDW wordt jaarlijks in april gepubliceerd op de website van de RDW.

Hoe lang duurt online overschrijven RDW?

Sie können ein Fahrzeug online überschreiben, wenn Sie die folgenden Bedingungen erfüllen:

 • Sie haben die Kentekencard und den Tenamstellingscode des Fahrzeugs, das Sie überschreiben möchten. Mit einer “”Papier””-Zulassungsbescheinigung ist das Online-Überschreiben nicht möglich.
 • Sie haben ein DigiD mit der DigiD-App auf Ihrem Smartphone.
 • Sie haben ein gültiges Ausweisdokument (Personalausweis, Reisepass oder Führerschein) mit einem NFC-Chip.

Wenn Sie diese Bedingungen erfüllen, können Sie das Fahrzeug online anmelden, indem Sie sich mit Ihrem DigiD auf der RDW-Website einloggen und die Kosten mit iDeal bezahlen. Der Vorgang dauert nur wenige Minuten und Sie erhalten eine E-Mail-Bestätigung von RDW. Außerdem erhalten Sie die Entschädigungsbescheinigung für den Verkäufer und den Zulassungsbericht für sich selbst. Das neue Registrierungszertifikat wird Ihnen per Post zugesandt.
Wenn Sie das Fahrzeug nicht online umschreiben können, müssen Sie zu einer Kentekenloket, einem RDW-Schalter, einer RDW-Keuring-Station oder einem PostNL-Standort gehen. Dort müssen Sie die vollständige Zulassungsbescheinigung und ein gültiges Ausweisdokument vorlegen. Die Kosten für die Umschreibung betragen 10,40 Euro2.

Waarom blokkade RDW?

Een RDW blokkade voorkomt dat een voertuig wordt overschreven naar een andere naam. Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals:

 • Schuld, derdenbeslag of blokkade van de registratie van de eigenaar
 • Diefstal of verlies van het voertuig
 • Export of sloop van het voertuig
 • Gebrek aan rijvaardigheid of verzekering van het voertuig

In deze gevallen moet het voertuig buiten gebruik worden gesteld of worden aangemeld bij de RDW.

Hoe vindt u RDW beoordelingen?

Op Trustpilot, een platform voor klantbeoordelingen, kun je lezen wat andere klanten vinden van RDW en de service bij de RDW. Klanten delen hier hun ervaringen en meningen, wat nuttige inzichten oplevert. Je ziet ook een algemene beoordelingsscore die een overzicht geeft van de reputatie van de RDW. Als je wilt, kun je ook zelf meedoen aan de discussie door je eigen opmerkingen en feedback te geven.

Andrea Habur

Andrea Habur

Andrea is expert op het gebied van klantenservice en werkt sinds 2017 op dit gebied. Ze houdt zich bezig met de waardering van Nederlandse bedrijven en helpt klanten alle benodigde informatie over het bedrijf te vinden.

 

Please rate Stellar

0 / 3

Your page rank: