Nummerinformatiedienst

Wil je met gemeente Den Haag contact opnemen? Bel Gemeente Den Haag telefoonnummer op

Voor alle recente informatie over het samenleving neem met gemeente Den Haag Contact op

Den Haag is een afkorting voor ’s-Gravenhage. Dit is een stad aan de westkust van Nederland en de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Met een grootstedelijke bevolking van meer dan 1 miljoen is het de derde grootste stad van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam.

Den Haag is de zetel van het kabinet van Nederland, de Staten-Generaal, het Hooggerechtshof en de Raad van State, en de meeste buitenlandse ambassades. Koning Willem-Alexander woont in Huis ten Bosch en werkt in Paleis Noordeinde in Den Haag, samen met koningin Máxima. Den Haag is ook de thuisbasis van het internationale hoofdkantoor van Royal Dutch Shell en een aantal van andere grote Nederlandse bedrijven.

Voor alle informatie over het leven in de stad, de regels en de mogelijkheden kunnen mensen direct met gemeente Den Haag contact opnemen. Het kan op de verschillende manieren gebeuren.  Bijvoorbeeld, via gemeente Den Haag telefoonnummer of online op de website van de gemeente.

Hoe kunnen de inwoners van de stad een afspraak maken met gemeente Den Haag?

De inwoners en de toeristen van Den Haag kunnen altijd met de gemeente met vele manieren contact opnemen. Voor sommige vragen, onderwerpen en producten moeten ze persoonlijk aan de balie zijn. Dat is zeker mogelijk. Eerst is het noodzakelijk een afspraak maken met gemeente Den Haag. Mensen kunnen het via internet makkelijk doen.  U kunt kiezen voor een filiaal van gemeente dat voor u in de buurt is en voor de beste tijdstip.

 • Postadres van gemeente:

Gemeente Den Haag

Postbus 12 600

2500 DJ Den Haag

 • Telefoonnummer gemeente Den Haag is 14070
 • Bellen vanuit buitenland is mogelijk  +31 70 353 30 00
 • Gemeente Den Haag openingstijden:

Vrij inloop is mogelijk bij alle stadsdeelkantoren op de werkdagen van 8:30 tot 11:uur.  Precies openingstijden van elke stadsdeelkatoor is te zien op een aparte pagina van de website van gemeente Den Haag: denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/contact-met-de-gemeente/openingstijden-en-locaties-stadsdeelkantoren.htm.

Voor welke onderwerpen moeten de inwoners een persoonlijk contact met gemeente Den Haagopnemen?

Voor meeste vragen kunnen mensen gerust gemeente Den Haag bellen of via sociale media contact opnemen.  Maar er zijn er een aantal die persoonlijke aanwezigheid vereisen. U kunt afspraken maken voor de volgende vragen:

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen;
 • Nederlandse ID – kaart aanvragen;
 • Tweede of zakenpaspoort aanvragen;
 • Vluchtelingenpaspoort aanvragen;
 • Rijbewijs aanvragen voor de eerste keer;
 • Rijbewijs vernieuwen;
 • Rijbewijs buiten EU omwisselen;
 • Rijbewijs categorieën uitbreiden;
 • Aangifte van geboorte van een kind;
 • Achternaam kind kiezen;
 • Erkenning kind voor/na de geboorte;
 • Enz.

Mocht U uw afspraak met gemeente Den Haag willen wijzigen, dat kan online gedaan worden of bij gemeente Den Haag telefoon.

MMM Samsung S7 en S7 Edge Image Banner 728 x 90

Hoe kunnen mensen de telefoonnummer van gemeente Den Haagopzoeken?

Er is mogelijk op de verschillende manieren contact met gemeente Den Haag opnemen. Ten eerste voor de internet gebruikers is er een website ontwikkeld.  Tevens kunnen mensen met een medewerker van gemeente chatten of via sociale media spreken. De telefoonnummer gemeente Den Haag staat overal vermeld.

Ook kunnen de inwoners van Den Haag voor een nieuwsbrief inschrijven.  Zo ontvangen ze regelmatig de laatste nieuws en belangrijke mededelingen over het leven van de gemeente.

Welke vragen kunnen mensen met de gemeente bespreken?

Er zijn veel onderwerpen die de bewoners van de stad kunnen met de gemeente bespreken, bijvoorbeeld over parkeren, huishoudelijk en bedrijfsafval of verhuizen. Sommige vragen kunnen online opgelost worden maar voor de andere moeten mensen bij de gemeente langskomen:

 1. Hoe krijg ik een parkeervergunning;
 2. Hoe kan ik een bewonersparkeervergunning voor gehandicapten aanvragen;
 3. Wat zijn de tarieven voor parkeren in de stad;
 4. Wat zijn de parkeerroutes in de centrum van Den Haag?
 5. Wat is de sociale kaart van Den Haag?
 6. Hoe kan ik de sociale hulp en ondersteuning van de gemeente krijgen?
 7. Wat zijn de telefoonnummers van sociale hulpdiensten Den Haag?
 8. Wat zijn de regels van toeslagen en vergoedingen?
 9. Kan ik bij de gemeente Den Haag werken?
 10. Ik heb een bedrijf, hoe moet ik de bedrijfs afval inleveren?
 11. Wat zijn de regels voor de bedrijfsafval?
 12. Wat moet ik doen als ik naar Den Haag wil verhuizen?
 13. Ik verhuis naar Den Haag vanuit buitenland. Wat moet ik doen?
 14. Hoe moet ik mijn verhuizing doorgeven?
 15. Enz.

All gegevens over deze thema’s  staan op de website van de gemeente vermeld.Dus iedereen kan de informatie makkelijk zelf vinden en doorlezen.

De gemeente nodigt iedereen uit  de stad te verbeteren

Inwoners, ondernemers en de gemeente van de stad doen alles om Den Haag nog leuker, veiliger en prettiger voor iedereen te maken. Elke stadsdeel van de stad doet de bijeenkomsten en inspraakavonden om de dagelijke leven te bespreken. Tevens maakt de gemeente nog steeds meer gebruik van internet. Zo kunnen de inwoners hun mening over gemeentelijke plannen uitspreken. Ook is het mogelijk eigen initiatieven over ontwikkelingen in de wijk uitdelen.  Op deze pagina kunnen mensen een formulier inullen denhaag.nl/nl/formulier/denk-mee-over-wijk-of-stad-aanmelden.htm.

Er zijn ook veel vrijwilligers die helpen Den Haag beter, schoon en veilig maken. Iedereen mag participeren met deze teams mee.

Als U een idee hebt voor de eigen stadsproject, kunt U subsidie aanvragen denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-evenementen/activiteitensubsidie-voor-stadsdeel-aanvragen.htm.

Recreatie en vrij tijd in Den Haag

Den Haag biedt vele interessante evenementen en activiteiten aan. Inwoners en de toeristen kunnen stadsmarkten, sporten, museums en culturele feesten genieten. Voor buitenlanders heeft de gemeente een speciale website ontwikkeld: denhaag.com/en.

Zeeliefhebbers kunnen van verschillende sporten aan het water plezier hebben. Bijvoorbeeld:

 • Zwemmen;
 • Sportvissen;
 • Zeilen.

Antiekliefhebbers kunnen zich induiken in vele antiek en curiosa markten. Er is Den Haagse Antiek en Boeken-markt, een unieke plek voor de interessante oude boeken. De markt is op elke donderdag en zondag opened.

Voor de kinderen biedt Den Haag meer dan tien stadsboerderijen! Daar kunnen de kinderen met hun ouders zien wat er dagelijks op de boerderij gebeurt. Alle boerderijen zijn dagelijks opened voor de bezoekers. Tevens kunnen de kinderen meehelpen met de verzorging van de dieren. Voor meer informatie over vrije tijd, sporten en evenementen in de stad kunt U contact met gemeente Den Haag opnemen.

Veilig opgroeien in Den Haag

De stad en de gemeente zorgt dat de kinderen een veilig en leuke plaats krijgen om te groeien. Daarom biedt de gemeente een moderne systeem van de hulp en ondersteuning voor de kinderen en hun ouders.  Er zijn verschillende vormen van kinderopvang die ouders kunnen gebruiken. Er is een dagopvang voor de kinderen vanaf 4 jaar oud. Voor de kinderen tussen 2,5 en 4 jaar oud is er een peuteropvang. Na de school kunnen de kinderen naar de buitenschoolse opvang. Daar kunnen ze op de ouders veilig wachten.

De gemeente Den Haag geeft de informatie, advies en alle soorten ondersteuning aan de ouders betreft kinderopvang.

Tevens kunnen de tieners ook een advies en hulp krijgen bij de gemeente. Bijvoorbeeld, nuttige tips voor jongeren ouder dan 18.Zo kunnen jonge mensen hun geldzaken, opleiding, woonplaats en de eerste baan beter regelen.

Ook hebben de jonge mensen recht op zorgtoeslag van de Belastingdienst. Bij de gemeente Den Haag kunnen ze juiste formulieren correct invullen.

Den Haag is een mooi en uitstekend ontwikkeld stad. De inwoners zijn erg trots op hun woonplaats. Daarom doen ze alles om de stad nog leuker, veiliger en prettiger te maken.  Gemeente Den Haag zorgt biedt de hoge kwaliteit van het leven. De stad heeft een interessante geschiedenis en moderne ontwikkeling. Bent u van plan naar Den Haag verhuizen? Neem dan met de gemeente Den Haag contact op voor meer informatie. Hierbij kunt de gemeente Den Haag telefoonnummer vinden en gerust opbellen voor een afspraak.

2 Comments

 1. rudolf jan van der Werff

  wie kan ons uit de financiele strop helpen, mijn BSN nummer is065410920 , wij/ik ben het slachtoffer van een justitionele misslag, begaan in 2008, wie kan er nu bij een inkomen van c.a 1500 euro, per maand een alimentatie ophoesten van 1875 euro per maand,

  Ik heb een nederlands woon adres nodig,, dit heb ik alreeds op 0ę.09. j.l bij jullie opgegeven, maar ik heb tot op heden nog immer geen verhuis bevestiging

 2. rudolf jan van der Werff

  mijn naam is Ruud van der Werff

  mijn BSN nummer is 065410920

  ik heb financiele hulp nodig, mijn inkomen is voor 100 % in beslag genomen door LBIO Rotterdam

  ik zit met mijn nek in een financiele strop, wie kan mij helpen

  in september 2008 is er een justitionle misslag begaan, die z.s.m ongedaan gemaakt moet worden

  ik heb op 03.09.j.l mijn verhuizing bij jullie opgeven, waarom hoor ik niets meer

  mijn advocate wil een rechtszaak opstarten tegen LBIO, maar hier voor heb ik een nederlands adres nodig

Submit a Comment

Please rate Stellar

0 / 3

Your page rank: