Hoe kom ik aan de volledige VGZ contactinformatie?

Wil je alle VGZ contact informationen ontvangen? Alles wat je nodig hebt staat in dit artikel. Als je het tot het einde doorleest, kun je VGZ bellen met een beschikbaar VGZ telefoonnummer of schrijf de VGZ klantenservice via een klacht of contactformulier. Jij vindt de filialen en het kantooradres, ontdek wat het bedrijf publiceert op zijn sociale media, enzovoort.

Wat doet VGZ Nederland?

VGZ Nederland, voluit Coöperatie VGZ U.A., is een Nederlandse zorgverzekeraar. VGZ is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt zorgverzekeringen aan voor particulieren, werkgevers en groepen. Zij bieden verschillende zorgverzekeringen aan, waaronder de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

VGZ wil goede zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. VGZ werkt samen met zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsen en apotheken, om haar verzekerden kwalitatief goede zorg te bieden. VGZ zet zich in voor innovatie in de zorg en het stimuleren van preventie ter bevordering van de gezondheid.

VGZ Nederland is een coöperatie, wat betekent dat verzekerden ook daadwerkelijk eigenaar zijn. VGZ heeft geen winstoogmerk en streeft ernaar de premies zo laag mogelijk te houden en de zorgkosten efficiënt te beheersen. De verzekerden hebben inspraak in het beleid van VGZ via de Ledenraad, die bestaat uit gekozen vertegenwoordigers.

Om welke redenen zoeken de klanten VGZ contact?

Klanten hebben meestal veel vragen over VGZ en haar diensten. Daarom proberen ze meer informatie te krijgen, met name antwoorden op de volgende vragen:

 • Hoe krijg ik het VGZ telefoonnummer?
 • Hoe laat kan ik het beste VGZ bellen?
 • Wat voor soort klantenservice kan ik krijgen van de VGZ klantenservice?
 • Welk contact VGZ kan ik gebruiken in geval van nood?
 • Is VGZ bellen gratis?
 • Welke verzekering vallen onder VGZ?
 • Wat is je polisnummer VGZ?

Hoe kan ik VGZ klantenservice bereiken?

VGZ contact is beschikbaar voor al uw vragen over jouw zorgverzekering, betaling of vergoeding. Jij kunt VGZ bereiken per telefoon, e-mail, online chat of contactformulier.
Jij kunt VGZ bellen met deze hotline 0900-84 90 voor lokale gesprekken. De gebruikelijke tarieven van je telefoonprovider zijn van toepassing. Dit nummer is gratis en beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Voor internationale gesprekken gebruik je dit VGZ telefoonnummer +31 24 32 97 641.
Jij kunt jouw claim sturen naar Zorgverzekeraar VGZ, Postbus 25030, 5600 RS Eindhoven.
Gebruik anders de online chat op deze pagina om direct antwoord te krijgen.
Vul dit formulier in om een klacht in te dienen.
Als je met spoed zorg nodig hebt in het buitenland, bel dan de alarmcentrale met dit telefoonnummer VGZ +31 40 297 55 50. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.
Heb je hulp nodig bij het vinden van een zorgverlener of bij het verkorten van jouw wachttijd voor een behandeling? Bel dan de VGZ zorgadviseurs op 088 – 131 16 11. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten werktijden kun je ook gebruik maken van dit digitale formulier en krijg je snel antwoord.

VGZ Telefoonnummer 0900-84 90*
Maandag 8.00 tot 18.00
Dinsdag 8.00 tot 18.00
Woensdag 8.00 tot 18.00
Donderdag 8.00 tot 18.00
Vrijdag 8.00 tot 18.00
Zaterdag
Zondag
VGZ website link
VGZ contactformulier link
VGZ chat link
VGZ Post Adres Zorgverzekeraar VGZ, Postbus 25030, 5600 RS Eindhoven.* De tarieven van de lokale telefoonaanbieder worden toegepast.

Wat is er te vinden over VGZ op haar sociale mediapagina's?

VGZ publiceert verschillende soorten content over zorgverzekeringen, verstandige zorg, gezondheid, vacatures en meer op haar social media pagina’s:
Op Facebook deelt VGZ berichten die passen bij de missie van het bedrijf, haar bedrijfswaarden, populaire producten en diensten.
Op Instagram laat VGZ zien hoe zij samen met zorgaanbieders en verzekerden werkt aan verantwoorde zorg en hoe zij haar klanten helpt gezond te blijven of te worden.
Op Twitter kunnen klanten van het merk VGZ terecht met hun vragen of klachten en vertelt VGZ meer over haar dienstverlening en standpunten
VGZ plaatst video’s op YouTube over verschillende onderwerpen, zoals de VGZ Mindfulness app, de VGZ Zorg app, de VGZ Zinnige Zorg Award en de VGZ Zorgverzekering.

VGZ Facebook

VGZ Instagram

VGZ Twitter

VGZ YouTube

Wat biedt verzekeringsmaatschappij VGZ?

VGZ biedt verschillende diensten aan haar klanten, zoals:

 • Je helpen gezonder leven en zorg te geven via apps, workshops, online apotheek en online GGZ1.
 • Collectiviteitskorting voor het hele gezin en extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg als je kiest voor de collectieve zorgverzekering van VGZ Werkt.
 • Het aanbieden van verschillende verzekeringen, zoals een basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering, passend bij jouw wensen en budget.
 • Hulp bij het vinden en regelen van zorg, zoals thuiszorg, ziekenhuiszorg, geestelijke verzorging, langdurige zorg en meer.
 • Zorgadvies en wachtlijstbemiddeling om je te helpen de best mogelijke zorg te krijgen.
 • Klanten ondersteunen bij betaalmogelijkheden, zoals betalingsregeling, gespreid betalen en iDEAL.

Om klant te worden bij VGZ moet je elk jaar voor 1 januari een zorgverzekering aanvragen. Jij kunt dit online doen door een formulier in te vullen op hun website. Je hebt een aantal persoonlijke gegevens nodig, zoals je naam, adres, geboortedatum, bankrekeningnummer en DigiD. Je kunt ook je verzekeringspolis kiezen, je eigen risicobedrag en je betaalmethode.
Om de VGZ-premie te berekenen, kun je gebruikmaken van de online tool op hun website. Je moet dan een aantal gegevens invullen, zoals je geboortedatum, postcode, soort verzekering, eigen risicobedrag en collectiviteitsnummer (indien van toepassing). Vervolgens zie je de maandelijkse premie die je moet betalen voor de door jou gekozen polis. Je kunt ook verschillende polissen vergelijken en zien wat ze dekken.

vgz telefoonnummer

Hoe werkt de VGZ persoonlijke ruimte?

Mijn VGZ is een online platform waar u uw zorgverzekering kunt beheren, declaraties kunt indienen, vergoedingen kunt bekijken, contact kunt opnemen met VGZ en meer. Om Mijn VGZ inloggen, moet je een account aanmaken met je DigiD en sms-verificatie. U kunt ook de VGZ mobiele app gebruiken om toegang te krijgen tot uw persoonlijke VGZ omgeving op uw smartphone of tablet. Enkele voordelen van het gebruik van de persoonlijke VGZ omgeving zijn:

 • Je kunt korting krijgen voor het hele gezin en extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg als je kiest voor de collectieve zorgverzekering van VGZ Werkt.
 • Je kunt snel en gemakkelijk declareren met een foto of PDF en rekeningen direct betalen via iDEAL.
 • Je kunt zien hoeveel je nog vergoed krijgt en wat je vergoeding is voor brillen, contactlenzen, fysiotherapie en andere behandelingen.
 • Je hebt toegang tot het platform Gezond leven en de online apotheek voor gezondheids- en zorgadvies. Je kunt ook heel snel en veilig Mijn VGZ declareren en het gedeclareerde bedrag binnen 4 werkdagen terugbetalen. Je kunt de VGZ app downloaden in de App Store of Google Play Store.

vgz bellen

Hoe ontvang ik nieuws van VGZ?

Als jij altijd op de hoogte wilt blijven van het nieuws, evenementen of andere nuttige informatie, zoals VGZ-aanbiedingen en -promoties, kun je zich aanmelden voor de social media-kanalen en daar de nieuwste informatie bekijken.

 

Hoe vind ik VGZ vacature?

Vacatures bij VGZ vind je op de website werkenbijvgz.nl. Ook kun je hier lezen over de bedrijfscultuur en waarden van VGZ. Daar kun je vacatures zoeken op functie, locatie of team. Je kunt ook een open sollicitatie sturen als je geen passende vacature ziet via deze contactpersonen van het recruitmentteam. VGZ biedt ook traineeships aan voor starters die zich willen ontwikkelen binnen de organisatie.

Hoe vind ik een VGZ zorgaanbieder bij mij in de buurt?

Jij kunt de VGZ Zorgzoeker gebruiken om een zorgverlener bij jou in de buurt te zoeken door jouw plaatsnaam en een type zorg in te voeren, zoals:

 • 2 Care 4 Skin Support Store: Maanderweg 12, 6711ND EDE GLD, telefoon 0318 694 888, e-mail: info@2care4skin.nl
 • AFTER CARE BOUTIQUE: Molenaarshof 5, 7885GN NIEUW-DORDRECHT, telefoon 0591 625 067, alida@aftercareboutique-emmen.nl
 • ALEKSANDRA ACUPUNCTUUR & HOLISTISCHE ZORG: Zeezigt 192, 1111TP DIEMEN, telefoon 06 14228618, e-mail: bojaleksandra@gmail.com
 

Zorgverzekeraar VGZ, Postbus 25030, 5600 RS Eindhoven.

VGZ FAQs

Jij kunt veelgestelde vragen van VGZ vinden op de website www.vgz.nl onder het kopje “”Service & Contact””. Daar kun je kiezen uit verschillende onderwerpen, zoals:

 • Declareren
 • Factuur en betaling
 • Vergoedingen
 • Wijzigen
 • Anders

Hier is de lijst met de belangrijkste VGZ FAQ’s:

 • Hoe kan ik een declaratie bij jullie indienen?
 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld ontvang na het indienen van een declaratie?
 • Wat zijn de redenen dat u mijn declaratie (deels) niet vergoedt?
 • Hoe weet ik of u mijn claim hebt goedgekeurd of afgewezen en waarom?
 • Wat zijn de bedragen die ik uit eigen zak moet betalen voor mijn claim?
 • Wat moet ik doen als ik door financiële problemen nu niet kan betalen?
 • Welke kosten vergoeden jullie volgens mijn polis?
 • Hoe kan ik controleren hoeveel budget ik nog heb voor elke uitkeringscategorie in mijn polis?
 • Wanneer kan ik van verzekeraar veranderen als ik dat wil?
 • Hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?
 • Hoe kan ik een kopie van mijn polis van u krijgen?

Waar vind ik mijn klantnummer VGZ?

Als je jouw klantnummer bij VGZ wilt vinden, kun je de website van VGZ volgen en klikken op “”Service en contact”” in het menu bovenaan de pagina. Scroll naar beneden tot je het onderdeel “”Contact opnemen met VGZ”” ziet. Hier vind je verschillende contactmogelijkheden, waaronder telefoonnummers en een link naar de VGZ Zorg app. Kijk of je jouw klantnummer kunt vinden in de beschrijving van de contactopties.
Als je jouw klantnummer niet kunt vinden in de beschrijvingen, kun je het beste contact opnemen met de VGZ klantenservice. Klik op de link naar de VGZ Zorg app en zoek naar contactinformatie binnen de app. Je kunt ook het telefoonnummer van de klantenservice 0900-84 90 gebruiken. De klantenservice van VGZ kan je voorzien van de meest nauwkeurige en actuele informatie over jouw klantnummer.

Hoe snel betaald VGZ?

De snelheid van VGZ-betalingen hangt af van hoe je jouw rekeningen betaalt. Als je via automatische incasso betaalt, staan jouw zorgkosten binnen 4 werkdagen op jouw rekening. Kies je voor iDEAL of betaalverzoek per post, dan duurt het iets langer, namelijk 10 werkdagen. Jij kunt jouw betaalwijze wijzigen in de VGZ app of in Mijn VGZ.

Met wie heeft VGZ een contract?

VGZ heeft met veel zorgaanbieders contracten afgesloten. Dit betekent dat VGZ afspraken heeft gemaakt over de kwaliteit en prijs van de zorg. Jij kunt de VGZ Zorgzoeker gebruiken om een zorgaanbieder bij je in de buurt te zoeken en te zien of er een contract is. Je kunt ook filteren op ‘Alle’ om ook zorgaanbieders zonder contract te zien. Als je kiest voor een zorgverlener met een contract, krijg je 100% van de kosten vergoed. Als je een zorgverlener zonder contract kiest, moet je vaak een deel zelf betalen.

Hoe kan ik mijn VGZ stoppen?

Als je jouw zorgverzekering van VGZ Nederland wilt opzeggen, dan kan dat meestal alleen tussen 12 november en 31 december. VGZ moet uiterlijk 31 december op de hoogte zijn van jouw opzegging. Jij kunt jouw zorgverzekering opzeggen via Mijn VGZ of via de klantenservice. Let op: jij bent verplicht om voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in. In sommige situaties kun je jouw zorgverzekering ook tussentijds opzeggen, bijvoorbeeld als je gaat werken of studeren in het buitenland, of als je via jouw werkgever collectief verzekerd bent en jouw dienstverband wordt beëindigd.

Is VGZ een goede verzekering?

Trustpilot is een platform waar je kunt zien wat klanten zeggen over VGZ. Het toont je de opmerkingen en de algemene beoordeling van het bedrijf op basis van feedback van klanten. Jij kunt ook lid worden van het platform en jouw eigen ervaring met VGZ delen.

vgz klantenservice

Andrea Habur

Andrea Habur

Andrea is expert op het gebied van klantenservice en werkt sinds 2017 op dit gebied. Ze houdt zich bezig met de waardering van Nederlandse bedrijven en helpt klanten alle benodigde informatie over het bedrijf te vinden.

 

Please rate Stellar

0 / 3

Your page rank: