Categories: Customer Service

☎ Gemeente Leiden contact

Zoekt u de informatie over Gemeente Leiden? Neem contact met Leiden Gemeente op

Gemeente Leiden helpt U de stad ontdekken en biedt alle info over Leiden aan

Leiden is een stad en ook gemeente Leiden in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Leiden ligt aan de Oude Rijn, op zo’n 20 kilometer afstand van Den Haag naar het zuiden en zo’n 40 kilometer van Amsterdam naar het noorden. Het recreatiegebied van de Kaagplas (Kagerplassen) ligt net ten noordoosten van Leiden.

Leiden, een universiteitsstad sinds 1575, is al meer dan vier eeuwen een van Europa’s meest prominente wetenschappelijke centra. Leiden is een typische universiteitsstad, universitaire gebouwen zijn verspreid over de stad en de vele studenten van over de hele wereld geven de stad een levendige, levendige en internationale sfeer. Veel belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen zijn hier gedaan, leidend tot het motto van Leiden gemeente: ‘City of Discoveries’.

Leiden is een stad met een rijk cultureel erfgoed, niet alleen in de wetenschap, maar ook in de kunst. Een van ‘s werelds beroemdste schilders, Rembrandt, werd geboren en opgeleid in Leiden. Voor meer informatie over de stad kunnen mensen altijd bij stadhuis Leiden langskomen.

Stadhuis Leiden helpt bewoners van Leiden gemeente samenleving leuker maken

De deuren van het stadhuis van Leiden zijn altijd voor de bezoekers opened. Hoewel moeten ze eerst met gemeente Leiden een afspraak maken. Afspraken kunnen gemaakt worden met de bepaalde afdelingen op de website van Gemeente van Leiden via een contact formulier: e-inwoner.nl/prod/fr/Leiden/Contactformulier/new of gewoon telefonisch.

 • Adres van het stadhuis: Stadhuisplein 1, 2311 EJ Leiden
 • Telefoonnummer gemeente Leiden is 14071
 • Bellen vanuit buitenland is mogelijk +31715165165
 • Gemeente Leiden openingstijden:

   Maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00

   Donderdagavond 17.00 – 20.00

   Zaterdagochtend 09.00 – 13.00

Alle vragen over de samenleving in regio Leiden kunnen beantwoorden bij de gemeente. Want de inwoners, de ondernemers en de gemeente doen alles om een mooi en veilig plaats van région Leiden maken.

Waar kunnen mensen gemeente Leiden openingstijden vinden?

De openingstijden van gemeente kunnen op meerdere manieren opgezocht worden. Bijvoorbeeld, via het website of sociale media kanalen.

Speciaal voor het gemak van internet gebruikers heeft gemeente van Leiden een vriendelijke en makkelijk website ontwikkeld. Tevens iedereen kan met de medewerkers van de gemeente contact via sociale media opnemen.

Welke vragen kunnen mensen bij de gemeente bespreken?

De bewoners van de stad kunnen met de gemeente Leiden contact opnemen om volgende onderwerpen te bespreken, bijvoorbeeld over parkeren, huishoudelijk en bedrijfsafval of verhuizen  :

 • Hoe kan ik een parkeervergunning krijgen;
 • Hoeveel moet ik voor parkeer betalen;
 • Waar zijn de parkeerzones van de stad en de tarieven;
 • Waar kan ik in de centrum van Leiden parkeren?
 • Wat is de ophaalschema van de huishoudelijk afval?
 • Waar kan ik de afval in het centrum van stad kwijten?
 • Waar staan de containers voor de huishoudelijke resten?
 • Ik heb een bedrijf, hoe moet ik de bedrijfs afval inleveren?
 • Wat zijn de regels voor de bedrijfsafval?
 • Hoe moet ik mijn afval scheiden?
 • Mag ik mijn afval zonder afspraak naar Millieustraat brengen?
 • Wat moet ik doen als ik naar Leiden wil verhuizen?
 • Ik verhuis naar Leiden vanuit buitenland. Wanneer moet ik een afspraak met gemeente maken?
 • Binnen hoeveel dagen moet ik mijn verhuizing doorgeven?
 • Enz

Alle informatie staat ook op de website van de gemeente vermeld. Tevens kunt iedereen voor de recente gegevens de gemeente bellen.

Hoe kunnen de inwoners van Leiden een klacht of een melding indienen?

Woont U in Leiden en heeft U last vanwege lawaai, bouwwerkzaamheden of een afgebroken lantaarnpaal? Dat kan op verschillende manieren gedaan worden. Bijvoorbeeld met de gemeente Leiden telefoonnummer bellen. Tevens uw klacht is mogelijk doorgeven via een klachtenformulier. Voor uw gemak kunt tussen de verschillende thema’s kiezen:

 • klacht over meeuwenoverlast
 • afvaloverlast
 • geluidsoverlast
 • enz.

Op deze pagina gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/melding-doen-klachten-en-overlast  kunt U zelf alle klacht of melding onderwerpen doorlezen en meteen een klacht doorgeven.

Bent U van plan binnenkort de stad bezoeken? Neem met de gemeente Leiden contact voor de interessante informatie op

Leiden is de stad met rijke geschiedenis en verleden. De stad werd gevormd op een kunstmatige heuvel (tegenwoordig de Burcht van Leiden genoemd) aan de samenvloeiing van de rivieren de Oude en de Nieuwe Rijn. In de oudste verwijzing naar dit, vanaf circa 860, heette de nederzetting Leithon. De naam is misschien afkomstig uit het Germaans * leitha- “kanaal”. Leiden kreeg stadsrechten in 1266. In 1389 was de bevolking gegroeid tot ongeveer 4.000 personen.

Leiden bloeide in de 16e en 17e eeuw. De stad produceerde weverijen, tevens ontwikkelde de stad een belangrijke druk- en publicatie-industrie.

Van de 17e tot het begin van de 19e eeuw was Leiden de uitgeverij van een van de belangrijkste hedendaagse tijdschriften, Nouvelles Extraordinaires de Divers Endroits, ook bekend als Gazette de Leyde.

Tegenwoordig heeft de stad belangrijke functies als winkel- en handelscentrum voor gemeenten in de stad. De Universiteit van Leiden staat bekend om vele ontdekkingen, waaronder Snells law (door Willebrord Snellius), de beroemde Leidse kruik en vele anderen. Een andere ontwikkeling was in cryogenics: Heike Kamerlingh Onnes (1913 Nobelprijswinnaar in de fysica) maakte voor de eerste keer (1908) helium vloeibaar en bereikte later een temperatuur van minder dan één graad boven het absolute minimum. Albert Einstein bracht ook enige tijd door aan de Universiteit Leiden tijdens zijn vroege tot middenloop carrière.

De mogelijkheden voor de jongeren bij gemeente Leiden

Er zijn vele plekken in de stad waar jonge mensen kunnen zich ontwikkelen. Zeker de universiteit van Leiden biedt veel mogelijkheden aan. De jongeren kunnen de zomerschool van universiteit volgen, om, bijvoorbeeld, de talen studeren, sociale wetenschappen, moderne kunst, archeology of de andere onderwerpen.

Tevens biedt gemeente Leiden de mogelijkheid om de stages te lopen. De gemeente is open voor de jonge talent, daarom kunnen jonge mensen een interessante ervaring krijgen. Ook biedt de gemeente jonge mensen de leerbanen en werkervaringsplaatsen. Voor meer gegevens kunnen de jongeren contact opnemen met gemeente Leiden.

Vrij tijd, cultuur en feesten in Leiden

Komt U voor de eerst naar Leiden en wilt cultuur leven van de stad ontdekken? Gemeente biedt alle recente informatie over de evenementen van Leiden op haar pagina gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/vrije-tijd-cultuur-en-evenementen.

Cultuur en sporten zijn een belangrijk deel van Leidse leven. Er zijn vele interessante historische plaatsen in Leiden. Bijvoorbeeld,

 • Museum de Lakenhal. De museum is 1874 opgericht. Het is gevestigd aan de Oude Singel 32. Museum biedt een prachtige schilderkunst en geschiedenis van stad Leiden;
 • Molen de Valk. Een van de oudste stellingkorenmolen in het land. Het is in 1743 gebouwd. De molen werkt nog steeds.
 • Het stadhuis van Leiden is gevestigd in een oude gebouw van 1600. In de toren van het gebouw geplaatst een mooi oude klokkenspel. Sinds 1987 wordt de klokkenspel allen maar 20 keer per jaar gespeeld.

Leiden is een moderne en goed ontwikkeld stad. Het is erg vriendelijk voor iedereen. Gemeente Leiden zorgt dat alle inwoners voelen zich veilig en comfortabel. De stad heeft een unieke mix van rijke geschiedenis en moderne ontwikkeling. Iedereen die zoekt een leuke en gezellig plek voelt zich in Leiden thuis. Alle vragen over de mogelijkheden naar Leiden gemeente verhuizen binnen Nederland of vanuit buitenland kunnen er mensen bij de gemeente stellen, op de website opzoeken of via messenger van sociale media met een medewerker van gemeente communiceren.

0 Comments

Submit a Comment Cancel reply

asyagar